Kategorier
Okategoriserade

Skidsäsongen är här!

Äntligen är skidsäsongen här. Många är de som älskar både slalom och längdåkning. Tänk dig en tidig morgon; solen lyser och snön ligger som ett stadigt puder på marken. Allting har blivit vitt under natten. Har man då tagit ledigt en helg och åkt ut till skidstugan vill man ut så snart det bara går. Men först frukost, sedan skidfärd.

Innan man har kommit så här långt behöver man utrusta sig med riktigt bra skidor för att skidturen ska bli riktigt härlig och njutningsfull. Man behöver en bra utrustning för att kunna skida riktigt bra.

Skidorna är viktigast

Har du uppdaterade skidor? Fischer har bra skidor, kostar kring 2.000 lappen. När man ska hitta rätta skidorna det spannet som är bland det viktigaste. Den bör inte vara för hård utan svikta för att du ska få rätt känsla när du skidar. Det är även viktigt med fästet på dina skidor så att du får den rätta känslan. Man kan skaffa sig skin-skidor men de fungerar bäst när de är nya. Sliter man på dem behöver man ändå valla dem i slutändan, beroende på snön.

När det kommer till slalom finns det så många olika slalomskidor att välja mellan Völkl har det högsta priset på 9.000 kronor, men är också de bästa., liksom Atomic. Extrem får du för 7.500 kronor. Man kommer undan med en lägre prislapp. Till exempel Rossignol på 1.800 kronor. Salomon har klassiska skidor

Skidutrustning också viktig

När det kommer till stavar kan du skaffa dig Leka, Völkl eller varför inte Swix? 68 procent av den egna längden brukar vara det mått som man mäter stavarna med. Här behöver man ju också slalompjäxor, som till exmpel Head, 2.800 kronor, Nordica för 1.500 och billigaste är Alpenheat.

För längdskidning har vi Salomon som är skönast, för 2.300 kronor, men även Fischer. Vilka beror på fötterna och hur de känns. Bäst är att prova på plats innan man bestämmer sig.

När det kommer till kläder, är Peak Performance favoriten. Känns som att alla vill ha Peak Performance. Men Salomons skidkläder är minst lika bra och ligger runt samma prislapp. Armada har billiga kläder men kan kännas mindre täta. Helly Hansen har riktigt sköna skidkläder men deras kläder går kring 5.000 kronor. Ännu dyrare är J.Lindeberg och Canada Goose som är riktiga märkeskläder men med riktigt skön känsla. De klarar minus 20-30 grader.

Ska du valla skidorna, skaffa portabla vallaställ så du slipper gå in varje gång du vill valla skidorna.