Kategorier
Okategoriserade

Distansutbildningar som kan ge välbetalda jobb

Funderar du på att börja plugga? Ett bekvämt och flexibelt sätt att göra det på är genom distansstudier. På senare tid har det blivit allt mer populärt. Det erbjuder bra möjligheter att kombinera utbildning med extrajobb och familjeliv, till exempel. 

Att det blir populärt styrks också av statistik från Statistiska Centralbyrån. Antalet elever som studerar på distans har ökat drastiskt, enligt myndigheten. I början av 2000-talet var det ungefär en tiondel som studerade på distans – tio år senare, 2012, var det nästan en tredjedel. Kanske är det ännu fler nu som gör det. 

Men vilken kurs ska man egentligen välja? En pt-utbildning på distans? Webbutvecklare? Music Business? Det finns många olika vägar att gå. Som med fysiska utbildningar kommer vissa erbjuda bättre möjligheter till ett välbetalt jobb än andra. Här ger vi exempel på ett par distansutbildningar som kan ge bra betalt. 

Pt utbildning

En pt utbildning på distans kan mycket väl öppna dörrar för den som vill arbeta som personlig tränare. Det är ingen skyddad titel – du kan inte ta en examen och bara bli en pt – men däremot är en utbildning bra att ha i bagaget. Det finns en del som arbetar som pt utan att ha en utbildning, men det är vanligt att många aktörer, framförallt större gymkedjor, vill att man har något att visa upp. Det viktigaste är givetvis att man brinner för att hjälpa människor, för träning och att man har goda kunskaper inom det. Men en pt utbildning på distans är något som kan hjälpa en att få ett bra jobb som pt. 

Webbutveckling

Med gedigen erfarenhet, kompetens och en position hos rätt arbetsgivare kan webbutvecklare ha riktigt bra löner. En bra början dit kan vara att gå en distansutbildning i webbutveckling. Det exakta innehållet i kursen kan variera mellan olika lärosäten, men du lär dig säkerligen en del om följande, oavsett vilket lärosäte du väljer: 

  • Internet, dess historia, webben som plattform och dess påverkan på samhället.
  • Teknisk orientering kring säkerhet, adresser, protokoll och så vidare.
  • Teckenkodning.
    HTML, CSS och andra språk.
  • Terminologi. 

Snittlönen ligger idag mellan 31 000 – 42 000 kronor. Löner som ligger över snittet, och som man inte behöver någon formell examen för. I de flesta fall är det huvudsakligen kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren tittar på (jämför skyddade yrkestitlar där en formell examen är ett krav) – men en utbildning är en merit. 

Marknadsföring

En utbildning i marknadsföring kan öppna många dörrar på arbetsmarknaden. Det finns flertalet lärosäten som erbjuder marknadsföringsutbildningar med olika inriktningar på distans. En utbildning i marknadsföring, även en kortare, kan till exempel öppna dörrar för att jobba på en marknadsföringsbyrå, eller på en marknadsavdelning på ett större företag. 

En kortare distansutbildning i marknadsföring ser kanske inte lika bra ut på pappret som en universitetsutbildning. Samtidigt ser arbetsgivarna att du har åtminstone tillskansat dig en del kunskap i ämnet – kunskap som andra sökande kanske inte har.

Vill du veta mer om Pt-utbildningar? Läs då mer på: https://ptdistans.nu/utbildning.