Kategorier
Träning

Klättergymmet lyckades slita tonåringen från datorspelandet

Det kan vara svårt att få tonåringen att lämna datorn och ägna sig åt någon fysisk aktivitet. Det behövs något riktigt roligt, till exempel ett klättergym.

Jessica var orolig för sin son, Linus. Han var en typisk tonåring som hellre satt timvis vid datorspel än var ute och rörde på sig eller träffade kompisar i verkliga livet. Hon visste att han förvisso inte var ensam om detta problem, men det gjorde ju inte saken bättre.

Hon hade verkligen ansträngt sig för att få sonen att engagera sig i någon annan form av fritidsaktivitet, där han också skulle ha chansen att träffa lite nya kompisar. Men inget hon försökt med hade fallit honom på läppen. Fotboll och ishockey var uteslutet, och inte heller mindre fysiskt krävande sporter som schack eller luftgevärsskytte hade gått hem.

Det var så kul med klättergym

Jessica var nästan på väg att ge upp sina försök när – döm om hennes förvåning – Linus kom hem en dag och sa att han skulle gå på klättergym tillsammans med en annan kille. Hon fick verkligen bita sig i läppen för att inte visa sin entusiasm alltför tydligt. Hon var rädd att det skulle verka avskräckande om hon jublade alltför mycket.

När så Linus kom hem efter första besöket på klättergymmet så riktigt strålade han. Det hade varit så kul. Visst fick han träningsvärk efteråt, men det hindrade inte honom från att gå dit igen. Jessica sände en tacksamhetens bön till de som hade fixat anläggningen.

Läs mer om klättergym här: https://vlym.se/